مشاوره حقوقی :وکالت و ارایه مشاوره در زمینه پرونده های حقوقی ساخت وساز کاملا تخصصی و حرفه ای می باشد . به معنایی دیگر دعاوی این حوزه پیچیدگی های خاص مهندسی و کارشناسی دارد که صرفا موسسات حقوقی و کارشناسانی که در این زمینه تخصص و سابقه دارند ، توان ارایه خدمات در جهت تثبیت حقوق طرفین پرونده را خواهند داشت .
تجربه سالها کار در زمینه مشاوره و دعاوی پرونده های حقوق مهندسی و ساختمان ما را به این نقطه رهنمون می نماید که از امتزاج مفاهیم پایه مهندسی و حقوق می توان به نتایج خوبی در محاکم قضایی و دادگاه های کشور دست یافت .
شاخص ترین مواردی که می توان اشاره نمود ، دعاوی قرارداد های مشارکت در ساخت و یا دعاوی پیمانکاری های ساختمانی است. نوع دیگری از پرونده های حقوق مهندسی ، پرونده های بررسی عملکرد و یا تخلفات مهندسان ساختمان است . مهندسانی که جهت ارایه خدمات مهندسی ( اجرا – نظارت – طراحی ….) از وزارت راه و شهرسازی پروانه اشتغال اخذ نموده اند و در صورت ادعای خواهان ، بایستی پاسخگوی شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی باشند .
پرونده های خسارتی و جانی ساختمان مانند : سقوط سنگ نما ، مرگ خاموش ، نشست ، ریزش گود ، برق گرفتگی و غیره …. چه در زمان احداث چه در زمان بهره برداری ساختمان هم از این حیث پرونده ها هستند که بدون اخذ تخصصی مشاوره حقوق مهندسی ، حصول نتیجه مطلوب میسر نمی شود .
گاهی اوقات اصلا پرونده ای مطرح نشده است اما برای پیشگیری از دوندگی های ملال آور دادگاهی ، طرفین جهت تنظیم قرارداد های ساختمانی و مهندسی مانند قرارداد مشارکت در ساخت یا پیمانکاری ساختمان و ….. بایستی از خدمات مشاوره حقوق مهندسی بهره مند شوند .
بیشتر بخوانید: مشاوره مالیاتی در صنعت ساختمان
مشاوره حقوقی برای دریافت مجوزهای ساخت و ساز
یکی از جمله مشکلاتی که ممکن است در مسیر ساخت و ساز برای اشخاص مشکل زا باشد و وقت زیاد و هزینه زیادی از آنها را هدر کند دریافت مجوزهای ساخت و ساز میباشد.
همانطور که یکسری ویژگی ها از نظر مهندسی وجود دارد تا یک ساختمان، مناسب برای صدور مجوز از سوی مرجع صلاحیتدار باشد که از طرف مهندسین متخصص مورد بررسی قرار میگیرد، یکسری ویژگی های حقوقی نیز وجود دارد که باید قبل از اقدام برای دریافت مجوز مورد بررسی قرار گیرد.
بررسی ملزومات قانونی به قدری حائز اهمیت است که اگر به درستی بررسی نگردد ممکن است برای صدور مجوز و پایان کار به مشکلاتی برخورد کنید که در برخی موارد حاد حکم به تخریب هم صادر شده است.
پس برای تضمین اقدامات خود بهتر است با یک مشاور متخصص در قوانین و مقررات ساخت و ساز و قوانین ثبتی و ملکی مشورت نمایید تا با تجربه ای که در این زمینه دارد شما را راهنمایی کند.
اهمیت مشاوره حقوقی در ساخت املاک
ساخت و ساز در املاک با توجه به رشدی که داشته است، توجه شهرداری ها را برای جلوگیری از رشد بی رویه و غیر قانونی این دسته از ساخت و ساز ها را جلب کرده است. کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری یکی از مراجعی است که وظیفه رسیدگی به تخلفات و ایرادات ساختمانی را دارد برای مثال اگر برای ساخت یک ساختمان پروانه ای اخذ نشده باشد یا ساختمان با پروانه اخذ شده تطابق نداشته باشد کمیسیون با توجه به شرایط موجود به آن رسیدگی میکند.
این کمیسیون در صورت وجود مشکل میتواند جلوگیری کند از ادامه ساخت و همچنین در برخی موارد حکم به تخریب دهد که در این صورت تمام سرمایه و وقتی که صرف ساخت و ساز کرده اید به هدر میرود.
پس بهترین راه این است که در صورت ورود کمیسیون ماده ۱۰۰ ایراد مطرح شده در این کمیسیون را در یک مشاوره حقوقی ملکی با بیان تمام جزئیات مطرح کنید تا با ارائه بهترین راهکارها و نحوه اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰، شما را برای حل مشکلات راهنمایی کند.
قراردادهای صنعت ساختمان
قراردادهای صنعت ساختمان شامل توافقنامههایی هستند که بین مالکان پروژه ساختمانی، معماران، مهندسان، پیمانکاران و سایر افراد و شرکتهای مرتبط با ساختمان امضا میشوند. این قراردادها معمولاً شامل جزئیات فنی، مالی و برنامه زمانی ساختمان است.
نوع قراردادهای صنعت ساختمان ممکن است متفاوت باشد و به توافق بین طرفین بستگی دارد، اما برخی از قراردادهای معمول در صنعت ساختمان عبارتند از:
۱- قرارداد ساخت و ساز (با قیمت تمام شده یا با مبلغ ثابت)
۲- قرارداد مدیریت ساختمان
۳- قرارداد طراحی و نظارت بر ساختمان
۴- قرارداد تجهیزات و مواد ساختمانی
هر قرارداد ممکن است شرایط و مفاد خاص خود را داشته باشد، بنابراین برای هر پروژه ساختمانی نیاز است قرارداد مناسبی برای آن تهیه شود.
نقاط عطف قراردادهای صنعت ساختمان
برخی از شرایط مهمی که در قراردادهای صنعت ساختمان باید لحاظ شوند عبارتند از:
۱-جزئیات فنی:
در این قسمت باید تمامی جزئیات فنی مربوط به ساختمان شامل نوع و کیفیت مواد، استانداردهای فنی و نحوه اجرای کارها ذکر شود.
۲- برنامه زمانی:
در این بخش باید زمان بندی کارها و تحویل پروژه به مالک تعیین شود و تعهدات پیمانکاران به شرح دقیقی در قرارداد بنویسند.
۳- شرایط مالی:
شامل مبالغ پیمانکاری، تعهدات پیمانکاران در خصوص پرداخت مبالغ و تعهدات مالک پروژه نسبت به پرداخت آنها میشود.
۴- شرایط قانونی:
در این قسمت باید قوانین و مقررات مربوط به ساختمان و تعهدات هر طرف در قبال رعایت این قوانین ذکر شود.
۵- مسئولیت ها:
تعهدات و مسئولیتهای طرفین در خصوص انجام کارها، مواد استفاده شده، تحویل به موقع و مشکلاتی که ممکن است در طول اجرای پروژه پیش بیاید، باید در این قسمت ذکر شود.
۶- تعهدات ساختمانی:
در این قسمت باید تعهدات مالک پروژه و پیمانکار در خصوص گارانتی و خدمات پس از فروش ساختمان مشخص شود.
۷- مشاوره حقوقی قرارداد خاتمه:
در این بخش باید شرایط پایانی قرارداد و شرایط خاتمه پروژه مانند تحویل سند مالکیت، تعدیل قیمت و غیره تعیین شود.
تهیه قراردادهای مناسب و لحاظ کردن تمامی جزئیات مربوط به پروژه ساختمانی، باعث کاهش احتمال بروز مشکلات و خسارات در
پروژه و نیز تضمین بهتری برای اجرای صحیح و به موقع آن میشود. همچنین، در صورت بروز هرگونه اختلاف در طول اجرای پروژه، قرارداد مناسب میتواند به عنوان ابزاری برای حل و فصل این اختلافات استفاده شود.
در این صنعت، قراردادهای مختلفی از جمله قراردادهای ساخت، طراحی و ساخت، مدیریت پروژه که هر یک به صورت جداگانه برای هر پروژه تهیه میشوند. برای تهیه قرارداد مناسب، بهتر است با استفاده از تجربه و دانش متخصصان در این حوزه، از جمله مهندسان، حقوقدانان و مشاوران صنعتی، عمل کرد. همچنین، بررسی دقیق قراردادهای مشابه و استفاده از الگوهای استاندارد، میتواند به کاهش خطرات و افزایش کیفیت قراردادهای تهیه شده کمک کند.
مشاوره حقوقی ساخت و ساز
چنانچه درزمینهٔ ساخت و ساز، مسئلهای برای شما ایجاد شد، توصیه ما این است که حتماً با یک مشاور یا وکیل متخصص مشورت نماید.
شما عزیزان میتوانید از طریق راههای ارتباطی که در سایت مجموعه ما مطرحشده با مشاوران سازندگان برتر درزمینهٔ ساخت و ساز ارتباط سریع برقرار نمایید و سؤالات خود را بپرسید.
برای مشاوره ساخت و ساز، با ما تماس بگیرید. تا وکیل یا مشاور متخصص در امور کاری پاسخ گوی سؤالات شما در اسرع وقت باشد.
No comment