صادرات مصالح ساختمانی

صادرات مصالح ساختمانی - سازندگان برتر

صادرات مصالح ساختمانی - سازندگان برتر


صادرات مصالح ساختمانی ازجمله ایده‌ای بسیار محبوب در زمینه تجارت است؛ چراکه کشور ما سرشار از منابع و پتانسیل، جهت تولید باکیفیت‌ترین آن در اقلام مختلف است. ورود به این عرصه تجاری شما را در معرض چالش‌ها و پرسش‌های گوناگونی در مورد کم‌وکیف این موضوع و عوامل مؤثر بر افزایش سود قرار خواهد داد.

حمل‌ونقل و انبارداری در زمینه صادرات مصالح ساختمانی باتوجه‌به حساسیت و حجم بالای آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و ازجمله پارامترهای تأثیرگذار بر موفقیت شما در جلب رضایت مشتری و درخشیدن در عرصه بین‌المللی خواهد بود.

صادرات مصالح ساختمانی و عوامل مؤثر بر آن

صادرات مصالح ساختمانی تنها یک تجارت دو سر و با محوریت تولیدکننده نیست بلکه شما در این مسیر با صنوف دیگر نیز همکاری خواهید داشت. جهت حمل‌ونقل و انبارداری این مواد ساختمانی شما متقبل مسئولیت‌های سنگین نخواهید شد و افراد متخصص در این امروز، پابه‌پای شما خواهند آمد. در این مقاله سعی داریم تا پارامترهای مؤثر بر یک تجارت سودمند را مورد بررسی قرار داده و بهترین ایده‌های صادرات کالا را مرور کنیم.

بر اساس استانداردهای جهانی رفتار کنید 

جلب رضایت مشتریان شاید در بخش داخلی کار دشواری نباشد اما در عرصه رقابت جهانی شما تنها نخواهید بود و حتی اگر به بهترین مواد اولیه نیز دسترسی داشته باشید، چنانچه به شیوه‌های سنتی برای تکمیل فرایند فراوری اقدام کنید، بسیاری از فرصت‌های خود را در عرصه رقابت جهانی خواهید سوزاند.

موفقیت در رقابت جهانی فروش مصالح ساختمانی تا حد زیادی به این موضوع بستگی دارد که شما تا چه اندازه از تکنولوژی روز جهت فرآوری مواد اطلاع دارید. در کشور ما با وجود مدرن‌تر شدن شیوه ساخت‌وساز شاهد تقاضا برای مصالح و شیوه‌های ساخت‌وساز سنتی و بهینه نشده نیز هستیم اما صادرات و واردات بسیاری از مصالح غیراستاندارد در حوزه بین‌المللی از صرفه اقتصادی برخوردار نیست و پس از مدتی تجارت شمارا با مشکل مواجه خواهد کرد.

کدام دسته از مواد ساختمانی را صادر کنیم؟ 

هرچند تولید مصالح ساختمانی ابتدایی که صرفاً از یک ماده اولیه در ساختار آن‌ها استفاده‌شده بسیار ساده است اما صادرات آن‌ها لزوماً توصیه نمی‌شود و در این زمینه انتخاب مصالح ترکیبی مانند انواع آجر، ایده ارزشمندتری خواهد بود. امروزه صادرات آجر درصورتی‌که بتوانید موانع سازمانی آن را با موفقیت پشت سر بگذارید می‌تواند شما را در معرض موفقیت‌های تجاری پرسودی قرار دهد. از دیگر مصالح ساختمانی پرسود می‌توان به مصالح پیش‌ساخته اشاره کرد که باتوجه‌ به کاربرد بالا در ساختمان‌سازی مدرن و افزایش جمعیت، از تقاضای بالایی برخوردار است.

مزایا ی صادرات مصالح ساختمانی

برای بررسی مزایا و معایب مصالح ساختمانی، نیاز است تا دقیقا نوع محصول مشخص باشد اما به صورت کلی هم قابلیت بررسی دارد و ما برای بیان مزایا صادرات مصالح ساختمانی ، آن ها را به دو دسته تقسیم می کنیم؛ یک دسته مصالحی هستند که حجم معاملات سنگینی دارند و دسته دیگر مصالح با حجم معاملات سبک هستند.

برای مصالح با حجم معاملات بالا می توان سه مزیت مهم برشمرد:

  • مهم ترین مزیت، تکرار معاملات است.
  • مزیت دیگر این است که به راحتی می توان اعتبار بین المللی کسب کرد و به عنوان یک تاجر معتبر شناخته شد.
  • آخرین مزیت، اندک بودن رقبا است. البته رقبایی که وجود دارند، اغلب قدرتمند هستند اما با توجه به ویژگی‌های خاصی که کشور ایران دارد، می توان برای محصولات، مزایای رقابتی ایجاد کرد و به راحتی بر دیگر رقبا پیروز شد.

کشور در زمینه صادرات مصالح ساختمانی با توجه به ظرفیت های موجود، تا به امروز ضعیف عمل کرده است. مصالح ساختمانی ایران در صنعت ساختمان جهان از لحاظ کیفیت مورد توجه بوده است. اما در زمینه صادرات ضعیف عمل شده و تقویت بازاریابی بین المللی برای پیشرفت آن لازم است. نیاز مشتری خارجی به خرید مصالح ساختمانی، استراتژی قیمت گذاری صحیح و روش های بازاریابی بین المللی را اجرا می کند و در نهایت، مراحل صادرات را انجام می دهد.

Export of building materials
Export of building materials

قوانین و ممنوعیت‌ های صادرات مصالح ساختمانی

همانطور که در قسمت قبل اشاره شد، قوانین و ممنوعیت‌های صادرات مصالح ساختمانی در ایران ممکن است تحت تأثیر تغییرات قوانین و مقررات کشور قرار بگیرد. با این حال، در این قسمت به برخی از ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های عمومی و معمول در صادرات این مصالح اشاره می‌کنیم:

محدودیت‌های صادراتی برخی از مصالح ساختمانی ممکن است محدودیت‌هایی در صادرات داشته باشند. این محدودیت‌ها می‌توانند شامل محدودیت‌های مالی، محدودیت‌های مربوط به تعداد و حجم صادرات، محدودیت‌های مربوط به کشورهای مقصد و سایر محدودیت‌های قانونی باشد.

استانداردها و مشخصات فنی:

صادرات مصالح ساختمانی باید با استانداردها و مشخصات فنی مربوطه سازگار باشد. این شامل استانداردهای مربوط به کیفیت، ایمنی، بهداشت و سایر مشخصات فنی است. صادرکنندگان باید مطمئن شوند که محصولات آن‌ها با استانداردهای مربوطه سازگاری دارد یا خیر.

ممنوعیت صادرات برخی مصالح:

برخی از مصالح ساختمانی ممکن است ممنوعیت صادرات داشته باشند. این ممنوعیت‌ها می‌توانند به دلایل امنیتی، استراتژیک یا محیط زیستی اعمال شوند. برای مثال، برخی از آن که در داخل کشور نیاز بالایی به آن‌ها وجود دارد، ممکن است ممنوعیت صادرات داشته باشند.

همچنین بخوانید بازاریابی در صنعت ساختمان

نکات ضروری در صادرات مصالح ساختمانی

قبل از ارسال مصالح ساختمانی در صادرات تاجران باید به برخی نکات ضروری توجه کنند. در زیر به برخی از این نکات اشاره می‌کنیم:

  • دریافت مجوز و ثبت کالا برای صادرات در سامانه جامع تجارت ( ir)
  • مطالعه استانداردها و الزامات فنی کشور واردکننده
  • انتخاب روش بسته‌بندی مطابق نوع محصول و مقررات IMO
  • تهیه بیمه‌نامه مناسب ENS برای حمل و نقل
  • انتخاب حمل‌ و نقل مناسب دریایی و زمینی
  • مطالعه شرایط پرداخت و تضمین‌های بانکی
  • اخذ گواهی‌نامه‌های لازم از نهادهای استاندارد
  • آشنایی با قوانین گمرکی و تعرفه‌های کشور ورودی
  • ارتباط با بازرگانان و واسطه‌ها در کشور واردکننده
  • شناخت محدودیت‌های صادراتی مانند تحریم‌ها
صادرات مصالح ساختمانی - سازندگان برتر
صادرات مصالح ساختمانی – سازندگان برتر

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با ابعاد گوناگون این تجارت پرسود آشنا کنیم. فرقی هم نمی‌کند که قصد دارید به کدام کشور مصالح ساختمانی صادر کنید. باید بدانید درهرصورت مجوزهای اصلی این کار و مراحل صادرات کالا یکسان است و تنها باید تحقیقات بازار خوبی انجام داده باشید و بر قوانین و مقررات گمرکی کشور مقصد مسلط باشید. در آخر برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با ما تماس بگیرید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *