مهندسین مشاور : امروزه پروژه های عمرانی بی شماری در کشورمان در حال ساخت و ساز است. منظور از پروژه های عمرانی تمام پروژه های کوچک و بزرگی است که باعث آبادانی کشورمان می شود و رفاه و آسایش را برای مردم فراهم می سازد. مانند ساختمان سازی، ساخت برج ها و مجتمع های مسکونی، راهسازی و روسازی، سد سازی، ساخت تونل، ساخت پل، تصفیه خانه، ساخت فرودگاه و …
تمامی پروژه های عمرانی باید زیر نظر مهندسان انجام شود تا بتوان بر ایمنی و کیفیت سازه های ساخته شده، اطمینان حاصل کرد. لازم به ذکر می باشد که در پروژه های عمرانی، معمولا سه گروه از افراد در حال فعالیت هستند. پیمانکاران، مشاوران، کارفرما. پیمانکاران گروهی است که به اجرای پروژه می پردازد.
مشاور گروهی است که در اجرا نظارت می کند و خدمات ویژه ایی را ارائه می دهد ( وجود آن برای همه پروژه ها به خصوص پروژه های ملی و بزرگ الزامی است ). کارفرما نیاز های مالی پروژه را از صفر تا صد فراهم می آورد. حال در این مقاله از وب سایت سازندگان برتر قصد داریم تا به بررسی مهندس مشاور و شرح وظایف آن بپردازیم، بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
چرا باید از مهندس مشاور استفاده کنیم؟
مهم ترین دلیلی که باعث می شود از مهندس مشاور در فعالیت خود استفاده کنید این است که عملکردی بی طرف دارد. یعنی این شخص بدون در نظر گرفتن منافع مالی و … عمل می کند. اولویت صرفا کیفیت پروژه است. در این راستا حتی ممکن است در مقابل پیمانکار نیز قرار بگیرد. حجم کار مهندسین مشاور بسته به حجم و نوع پروژه متفاوت می باشد. کارهایی از جمله هماهنگی، برنامه ریزی، بازسازی، نقشه کشی و … بر عهده این شخص می باشد و وجود ان در پروژه ضرورت دارد. مهندس های مشاور به تمامی ارگان های دولتی و حتی خصوصی خدمات ارائه می دهند و تمام تخصص خود را به کار میگیرند تا راه حل های خلاق و هوشمند عرضه کنند و پروژه را با بهترین کیفیت به اتمام برسانند.
تفاوت مدیریت پیمان و مدیریت طرح
وظایف مهندسین مشاور ساختمان چیست؟
همانطور که می دانید کار مهندسین مشاور ممکن است که بر اساس حجم و سبک پروژه، تنها علمی یا تکنیکی یا اصلاً نظارت و مدیریت باشد. در بیشتر مواقع، مهندسین مشاور وظیفه هماهنگی کار و امور اعضای گروه را بر عهده دارند ؛ یک مهندس مشاور، مهارت و رهبری را در نقشه ریزی، نقشه کشی، اصلاح و یا بازسازی زیرساخت های عمومی و خصوصی فراهم می سازد . در واقع مهندس مشاور ساختمان به ارگان های دولتی و خصوصی خدمات تخصصی ارائه می نمایند، آن ها از جهتی به عنوان نمایندگان مستقل و مدافع مشتریان خود فعالیت دارند و مسئولیت فراهم کردن راه حل های خلاقانه برای مشکلات فنی را بر عهده دارند ضمن اینکه مشاوره راهبردی را به منظور تجارت و مدیریت پروژه عمرانی و ساخت و ساز ارائه نمایند.
وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژههای عمرانی چیست؟
برخی از افراد نمیدانند که وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژههای عمرانی چیست و این افراد به عنوان یک مشاور عمرانی چه کارهایی را انجام میدهند؛ یعنی چرا حضور آنها برای طراحی و اجرای طرحهای عمرانی لازم است و آنها باید یک مشاور عمران برای خود استخدام کنند.
- مهندسان مشاور به عنوان نماینده مشتریان خود مشکلات فنی و حرفهای ساختمان را پیدا و برای آنها راهحلهای کاربردی و قابل اجرا ارائه میدهند.
- این افراد برای اجرای پروژههای خود جدول زمانبندی دارند.
- یکی از وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژههای عمرانی این است که آنها نظامهای کیفیتی را طراحی و پیادهسازی میکنند.
- مشاوران عمران باید پروژه را بر معیارهای مختلف فنی، اقتصادی و زیست محیطی ارزیابی کنند.
- به هنگام نصب و راهاندازی تجهیزات صنعتی روی آنها نظارت داشته باشند.
- از دیگر وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژههای عمرانی میتوان به حفظ استانداردهای طراحی و اجرای نقشهها اشاره کرد.
- این افراد باید برای ساخت و برآورد هزینههای پروژه مشاوره مالی ارائه دهند.
- مشاوران عمران باید برای صرفهجویی در هزینههای ساخت و ساز برای مهندسان عمران راهکارهای مناسب ارائه دهند.
- تهیه و ارائه گزارشهای لازم از مراحل انجام پروژه و پیشرفت آن یکی از وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژههای عمرانی است.
- مشاوران عمران باید بر کار ساخت و ساز و تاسیسات ساختمانی و صنعتی خود نظارت داشته باشند و بازرسیهای لازم را انجام دهند.
- مشاوران عمران باید روی پروژههای مختلف مطالعه مقدماتی داشته باشند و در مورد نحوه سرمایهگذاری در آن مشاوره ارائه دهند.
- آنها باید هزینههای ساخت و ساز مانند بودجه اولیه و برآورد بودجه نهایی را پیشبینی کنند.
توصیه هایی جهت عملکرد بهتر کار مهندس مشاور
- مهندس مشاور باید مزایای یک سرویس کاملا حرفه ای را برای مشتری معرفی کند که از ابتدا تا پایان عملیات تداوم داشته باشد.
- اگر مشتری به هر دلیلی توصیه های او را قبول نکرد، مهندس مشاور باید به تحلیل بپردازد و قبل از قبول هرگونه درخواست خدمات جزئی و مسئولیت عملیات و با انجام انواع بررسی های لازم برای قبول مسئولیت ها به توافقات لازم با مشتری برسد.
- مهندس مشاور باید تمامی مزایایی که سرویس های تحت کنترلش تحت نظارت مشتری و قدرت قرار داد دارند را به مشتری به صورت کامل معرفی کند و به عنوان نماینده و مامور مشتری باید به عنوان یک داور بی طرف تمامی امور را به درستی و کامل انجام دهد و تحت کنترل قرارداد تصمیم گیری های لازم را انجام دهد.
- و باز هم اگر پیشنهاد های او توسط مشتری رد شد، مهندس مشاور ملزم به جلب رضایت و عقد قرارداد پیش از به عهده گرفتن امور می باشد تا بعدا بتواند مسئولیت امور را به درستی قبول کند.
- پاداش و پرداخت ها برای خدمات حین ساخت دارای دو قسمت اصلی باشند:
- پرداخت برای کلیه خدمات، غیر از کارکنان سایت، به صورت حقوق ماهانه یا بر اساس درصدی
- پرداخت هزینه کارکنان ساکن به صورت نفر- ماه
6. علاوه بر این، پرداخت به مهندس مشاور باید شامل بازپرداخت هزینه های خارج از جیب و سایر هزینه های انجام شده توسط مهندس مشاور در ارتباط با خدمات باشد، مگر اینکه در توافق نامه پرداخت های فوق لحاظ شده باشند.
7. در ترتیبات مالی نیز باید هر از چندگاهی در مورد ملازم، نفر-ماه ( حقوق) بسته به مدت زمان خدمات مورد نیاز، یا اگر آنها باید پس از تاریخ پایان کار در نظر گرفته شوند، تجدید نظر شود.
No comment