خرید و فروش متریال ساختمانی مهمترین دغدغه شرکتهای تولیدکننده کالای ساختمانی است، اینکه چطور میتوانند در شرایط فعلی، مشتریان جدیدی برای مصالح و تجهیزات ساختمانی خود پیدا کنند. این مقاله به شما کمک میکند تا با مفاهیم خرید و فروش متریال ساختمانی و موثرترین روشهای بازاریابی آشنا شوید.
خرید و فروش متریال ساختمانی
خیلی از تولیدکنندگان مصالح ساختمانی هرسال برای خرید و فروش متریال ساختمانی از یک برنامه بازاریابی تکراری استفاده میکنند، حتی اگر طرح بازاریابی شما عالی باشد و از آن نتایج خیلی خوبی گرفته باشید، لازم است باتوجهبه شرایط موجود، تغییرات بازار و رفتار خریداران، برنامه بازاریابی خود را بازنگری کنید.
در چند سال اخیر، استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی رشد فوقالعادهای داشته است، ابزارهای ارتباطی و روشهای تبلیغات دگرگون شده است. به همین دلیل، روشهای سنتی خرید و فروش متریال ساختمانی دیگر مانند قبل موثر و جوابگو نیست و تولیدکنندگان مصالح ساختمانی باید از روشهای جدید بازاریابی استفاده کنند.
مخاطبان هدف شما کیست؟
اولین سوالی که برایخرید و فروش متریال ساختمانی باید از خود بپرسید این است که مخاطبان هدف یا مشتریان بالقوه شما چه کسانی هستند؟ خیلی از شرکتها میخواهند محصول خود را به همه بفروشند، این دیدگاه و طرز فکر بسیار اشتباه است. اگر شما یک تولیدکننده کوچک شیرآلات ساختمانی هستید، نمیتوانید محصول خود را به سازندگان ساختمانهای لوکس بفروشید. پس بسیار مهم است که شناخت دقیقی از مخاطبان هدف خود پیدا کنید. مخاطبان هدف شما میتوانند گروههای مختلفی باشند، مانند:
- مالکان
- سازندگان
- پیمانکاران
- معماران
- فروشندگان مصالح
- و …
شناخت انگیزه خرید مشتریان
در خرید و فروش متریال ساختمانی، موضوع اصلی زیبایی محصول یا عملکرد آن نیست، بلکه پیام بازاریابی و پیشنهاد کسبوکار شماست. شما باید به مشتریان بالقوه خود بگویید که چرا باید محصولتان را خریداری کند و یا آن را بفروشند؟ استفاده از محصول شما چه مزیتی برای آنها دارد؟ در جدول زیر لیستی از انگیزههای اصلی مخاطبان هدف که در خرید و فروش متریال ساختمانی با آنها سروکار دارید، آورده شده است.
رقبای خود را چقدر میشناسید؟
برای موفقیت در خرید و فروش متریال ساختمانی لازم است که رقبای خود را بادقت رصد کنید. آیا شناخت خوبی از رقبای خود دارید؟ چه کسانی هستند؟ آیا رقیب مستقیم هستند یا غیرمستقیم؟ بهعنوانمثال اگر تولیدکننده آجر سفال هستید، رقبای مستقیم شما دیگر شرکتهای تولیدی آجر سفال هستند، رقبای غیرمستقیم شما هم در واقع تولیدکنندگان محصولات جایگزین مانند بلوک لیکا هستند.
بدون بررسی رفتار رقبا و روش بازاریابی آنها نمیتوانید عملکرد موفقی در بازار داشته باشید، برای همین باید بدانید: نقاط قوت و ضعف رقبای شما چیست؟ مزایا و معایب محصول رقبا چیست؟ محصول خود را با چه قیمتی به بازار ارائه میکنند؟ از چه روشهای بازاریابی استفاده میکنند؟ از چه کانالهایی محصولات خود را به فروش میرسانند؟
3 روش مهم خرید و فروش متریال ساختمانی
1- بازاریابی اینترنتی مهمتر از همیشه
امروزه یکی از مهمترین کانالهای بازاریابی، بازاریابی اینترنتی است. بسیاری از مخاطبان هدف شما روزانه ساعتها وقت خود را در اینترنت میگذرانند و برای پیداکردن جواب سوالات و یافتن محصولات ساختمانی موردنظر خود در گوگل و شبکههای اجتماعی جستجو میکنند. پس بسیار مهم است که کسبوکار شما در اینترنت حضور موثر و پررنگی داشته باشد.
الف) یک سایت حرفهای داشته باشید
خیلی از مخاطبان هدف شما انتظار دارند وقتی نام یک محصول ساختمانی را در اینترنت جستجو میکنند، سایت شرکت تولیدکننده را پیدا کنند و در آنجا اطلاعات دقیق و بیشتری از محصول را پیدا کنند. اگر سایتی نداشته باشید و یا قدیمی و فاقد اطلاعات مفید و ارزشمند باشد، نهتنها به اعتبارتان لطمه میزند، بلکه شانس فروش اینترنتی محصول خود را از دست میدهید.
اگر میخواهید یک سایت فوقالعاده برای شرکت تولیدی مصالح ساختمانی خود داشته باشید، توجه به موارد زیر ضروری است:
- درج اطلاعات دقیق محصولات: شامل مشخصات فنی و کاربرد آنها
- ویدئوهای آموزشی درباره محصولات (راهنمای استفاده، راهنمای نصب و …)
- راهاندازی یک وبلاگ ساختمانی جامع و ارزشمند: که اطلاعات مفیدی را به مخاطبان هدف شما ارائه میکند
- توجه به سئوی سایت (داخلی و خارجی): برای دیدهشدن در نتایج جستجوی گوگل و جذب بازدیدکننده به سایت
- استفاده از تبلیغات کلیکی: کمک به سئوی سایت و جذب بازدیدکنندگان بیشتر
- استفاده از دعوت به اقدامهای جذاب مانند مشاوره رایگان، دریافت یک ویدئوی کاربردی، چت آنلاین، دریافت نمونه رایگان و … برای تبدیل بازدیدکنندگان به سرنخ فروش
- استفاده از ایمیل مارکتینگ: بهمنظور اتوماسیون بازاریابی و تبدیل سرنخها به خریدار
ب) بازاریابی مصالح ساختمانی از طریق فروشگاههای اینترنتی
علاوه بر اینکه میتوانید مصالح ساختمانی را از طریق فروشگاه سایت خود به فروش برسانید، پیشنهاد ما استفاده از پتانسیل بالای فروشگاههای اینترنتی بزرگ مانند سایت دیجیکالا، هایپر ساز، دکتر تامین و … برای بازاریابی محصولات است.
ج) فعالیت در شبکههای اجتماعی را جدی بگیرید.
بازاریابی شبکههای اجتماعی یکی دیگر از روشهای بازاریابی اینترنتی مصالح ساختمانی است. امروز بسیاری از افراد بعد از جستجو در گوگل و یافتن محصول ساختمانی موردنظر برای اطمینان از انتخاب درست، سری هم به پروفایل شرکت مربوطه در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و لینکدین میزنند تا علاوه بر آشنایی بیشتر با کسبوکار، نظرات خریداران و مشتریان محصولات آن شرکت را هم بدانند.
- فعالیت منظم و هدفمند، تولید محتوای جذاب و ارزشمند و تعامل با مخاطبان راز موفقیت در شبکههای اجتماعی است. چند ایده برای تولید محتوا برای اینستاگرام:
- ویدئوهای مربوط به تولید محصول
- ویدئوهای نمایش نیروی انسانی و محل کار
- ویدئوهای آموزشی درباره محصولا
- عکسها و تصاویری از حضور در نمایشگاه، دورهمی و …
- ویدئوهای مربوط به مصاحبه با مشتریان
2- بازاریابی پروژههای در حال ساخت
این روشی است که تعداد زیادی از شرکتهای تولیدی مصالح ساختمانی از آن استفاده میکنند. روند کار به این صورت است که ابتدا باید اطلاعات پروژهها (آدرس و اطلاعات تماس سازندگان) را از روشهای مختلف مانند تهیه بانکهای اطلاعاتی پروژههای در حال ساخت و … پیدا کنید، سپس باتوجهبه وضعت پیشرفت پروژه با آنها ارتباط بگیرید و محصولات خود را معرفی و بازاریابی کنید.
دو نکته مهم که در خرید و فروش متریال ساختمانی در این روش باید به آن توجه کنید:
- به دنبال فروش محصول خود به همه پروژهها نباشید، بلکه باید سازندههایی را انتخاب کنید که جزء مخاطبان هدف شما باشند.
- از قدرت اینفلوئنسرها برای بازاریابی محصول خود استفاده کنید، اینفلوئنسرها افرادی هستند که قدرت و نفوذ قابلتوجهی روی مالک یا سازنده پروژه دارند. مانند معماران، مهندسان، فروشندگان
3- بازاریابی مصالح ساختمانی با حضور در رویدادها
یکی از روشهای عالی بازاریابی، شرکت در رویدادها مانند نمایشگاههای صنعت ساختمان و همایشهای سازندگان، انبوهسازان، معماران و … است. این رویدادها جایی است که بسیاری از مخاطبان هدف و مشتریان بالقوه شما حضور دارند و یک فرصت عالی برای ارتباطات و بازاریابی محصولات شماست. سعی کنید این رویدادها را از قبل شناسایی و برای حضور موثر و قوی در آنها برنامهریزی کنید.
جمعبندی
برای موفقیت در خرید و فروش متریال ساختمانی ابتدا باید شناخت درستی از مخاطب هدف خود داشته باشید، سپس بازار و رقبا را بهدقت آنالیز کنید. در این مقاله 3 روش مهم برای خرید و فروش متریال ساختمانی معرفی شد؛ روش اول بازاریابی اینترنتی که بسیار قدرتمند و مقرونبهصرفه است و حتما باید از آن استفاده کنید. روش دوم بازاریابی پروژههای در حال ساخت است و روش سوم بازاریابی از طریق حضور در رویدادهای صنعت ساختمان است. پیشنهاد فکر ساخت آن است که روشهای مختلف بازاریابی را امتحان کنید و روی موثرترین آن سرمایهگذاری کنید.
مشاوره برندینگ و سرمایه گذاری به سبک دکتر مجتبی برقبانی
برای دریافت مشاوره و ارتباط با ما پیام خود را ارسال کنید.
شماره تماس : 09122445966
No comment