تهاتر در صنعت ساختمان یعنی معاوضه، مبادله و انجام معاملات کالا، ملک یا خدمات با امور ساختمانی است. برای مثال زمانی که پیمانکاران ساختمان برای ادامه روند پروژه ساخت و ساز دچار کمبود بودجه میشوند فکرشان به سمت تهاتر در ساختمان سازی میرود. یعنی اینکه واحد ساخته شده یا در حال ساختن را در ازای دریافت مصالح، خدمات، تجهیزات، نیروهای انسانی و… واگذار میکنند. تهاتر ساخت و ساز کاری رایج بین شرکت های پیمانکاری ساختمان است. اگر قصد انجام معاوضه و تهاتر در ساختمان سازی دارید، اگر در هر مرحله از ساخت و ساز به بن بست رسیده اید و نیاز به انجام معامله تحت عنوان تهاتر ساخت و ساز دارید، روی کمک سازندگان برتر حساب کنید.
تهاتر چیست؟ و چه انواعی دارد؟
تهاتر
تهاتر یکی از انواع معاملات رایج در کشور می باشد که قدمت استفاده از آن به سال ها پیش و آغاز تخصصی شدن کارها برمیگردد. در لغت تهاتر را مساوات و برابر شدن معنی میکنند. به این علت که دو کالا یا خدمات مورد معامله در این روش از ارزش برابری برخوردارند. در اصطلاح حقوقی نیز به معنی ساقط شدن دین و بدهی توسط طرفین معامله می باشد.
در معاملات تهاتری بر خلاف معاملات معمول از ابزار معاملاتی مانند پول، چک و … استفاده نمیگردد. و در ازای دریافت کالا یا خدمات، کالا یا خدمات دیگری با ارزش برابر واگذار میشود. به عنوان مثال در صنعت ساخت و ساز برای تهیه مواد و مصالح مورد نیاز از این روش استفاده میگردد به این صورت که مواد و مصالح دریافت میشود و در مقابل یک واحد آپارتمان، ملک و … واگذار میشود.
انواع تهاتر
تهاتر انواع مختلفی دارد که با توجه به شرایط، یکی از آن ها انتخاب شده و مورد استفاده قرار میگیرد. انواع تهاتر عبارت است از:
تهاتر قهری
تهاتر قهری، معاملاتی می باشند که برای انجام آن باید به دادگاه و مراجع قضایی مراجعه شود. به این معنی که طرفین معامله نمیتوانند تعیین کننده شرایط آن باشند و تمامی شرایط انجام معامله توسط دادگاه ها تعیین میگردد.
جهت عضویت در اینستاگرام کلیک کنید
تهاتر قرار دادی
بر خلاف تهاتر قهری، تهاتر قراردادی به معاملاتی گفته میشود که در آن طرفین طبق قرارداد تعیین شده شرایط انجام معامله را مشخص میکنند. در این معاملات چگونگی انجام معامله، محل انجام آن، کالای مورد معامله و … توسط طرفین تعیین میگردد.
تهاتر قضائی
بسیاری تصور میکنند تهاتر قهری و تهاتر قضائی به یک شکل انجام میگیرد. اما توجه کنید این دو معامله با یکدیگر متفاوت می باشند. چرا که تهاتر قضائی در شرایطی انجام میگیرد که بین طرفین مشکل و اختلافی حل نشدنی وجود دارد و چاره کار مراجعه به دادگاه و مراجع قضایی است. در این معاملات نیز شرایط انجام معامله توسط مراجع قضائی تعیین میگردد.
تهاتر ساختمان با تجهیزات ساختمانی
در دنیای امروز با کمبود وجه نقد و نقدینگی در بسیاری از صنایع رو به رو هستم. یکی از این صنایع، ساخت و ساز است. از این رو استفاده از معاملات تهاتری در صنعت ساختمان سازی بسیار رواج یافته است. با توجه به اینکه تهیه و خرید تجهیزات ساختمانی به صورت نقد برای کارفرمایان دشوار می باشد. معمولا در این صنعت، تهیه تجهیزات ساختمانی مورد نیاز با انجام معاملات تهاتری به دست می آید.
به این صورت که پیمانکاران و کارفرمایان در تلاشند مواد و مصالح مورد نیاز خود را از شرکت ها و یا فروشگاه هایی تهیه کنند که حاضر به انجام معاملات تهاتری بوده و به این ترتیب در ازای دریافت مصالح مورد نیاز، یک واحد ملک، آپارتمان و .. را طبق توافق دو طرف واگذار نمایند.
روش های انجام تهاتر ساختمان
- تهاتر ساختمان با خودرو
- تهاتر ساختمان با مصالح ساختمانی
- تهاتر ساختمان با مواد غذایی
- تهاتر ساختمان با کالا
- تهاتر ساختمان با ساختمان
- و ….
با انجام تهاتر از موقعیت کاری خود محافظت کنید و از توقف پروژه جلوگیری کنید.
عدم انجام تهاتر و گذاشتن پروژه به حال خود، قطعاد عواقب بیشتری دارد. ممکن است طی چند ماه تعرفه خدمات، ملک و دستمزدها تورم زیادی داشته باشد و شما بمانید یک پروژه نیمه تمام. پروژه ای که نه تنها به شما در ارتقا شغلی کمک نکرده بلکه باعث پایین آمدن اعتبار و وجه کاری شما شده است. اکنون برای اطلاع دقیق از شرایط تهاتر در ساختمان سازی با ما به شماره 09122445966 تماس بگیرید. تهاتر ساختمان سازی هوشمندانه است اما باید با یک تیم حرفه ای و معتمد صورت بگیرد.
تهاتر ساختمانی به چه معناست؟ و نحوه انجام آن به چه صورت است؟
تهاتر انواع بسیاری دارد. یکی آن ها تهاتر ساختمانی می باشد. اما منظور از تهاتر ساختمانی چیست؟ در صنعت ساختمان سازی عملیات تهاتری به صورت های مختلفی انجام میگیرد. به عنوان مثال تهاتر ساختمان با ساختمان، تهاتر ساختمان با مواد و مصالح مختلف و …. نکته ای که در رابطه با تهاتر ساختمانی لازم است بدانید این است که تهاتر ساختمانی نسبت به انوع دیگر معاملات از شرایط پیچیده تری برخوردار است.
در انجام تهاتر ساختمانی دو عامل بسیار تاثیر گذار است. یکی قیمت ملک است و دیگر ی قیمت مصالح یا خدمات ساختمانی. از این رو در این معاملات باید از متخصصان کمک گرفته شود که توانایی قیمت گذاری صحیح را دارند. امروزه شاهد مراکز بسیاری هستیم که در زمینه تهاتر ساختمانی فعالیت میکنند و در این زمینه اطلاعات لازم را دارند.
نکاتی که در تهاتر در صنعت ساختمان باید مورد توجه قرار داد !
- در تهاتر ساختمانی، تعیین قیمت واحد ساختمانی باید توسط کارشناسان مربوطه انجام شود و سپس مواد و مصالح طبق قیمت تعیین شده در اختیار پیمانکار قرار بگیرد.
- در تهاتر ساختمانی دو طرف معامله در یک زمان قادر به پرداخت بدهی خود نیستند. علت این امر تکمیل نبودن واحدهای ساختمانی جهت واگذاری است.
- در ساخت و سازهای وسیع مثل ساخت مجتمع های مسکونی، تهاتر ساختمانی بسیار کارامد و مفید خواهد بود.
- توجه کنید در معاملات تهاتری نباید از وجه نقد استفاده گردد. دو طرف معامله از طریق کالا بدهی خود را پرداخت می نمایند.
- در تهاتر در صنعت ساختمان با مواد و مصالح ساختمانی، فرد تامین کننده مصالح باید در ابتدا خود مصالح را تامین کند. به عبارتی هزینه تامین این مصالح بر عهده شخص است.
- توجه کنید تهاتر ساختمانی باید طبق نظر و توافق دو طرف معامله انجام شود. در صورتی که زمان یا مکان انجام معامله مورد تایید طرفین نباشد انجام این معاملات امکان پذیر نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: تهاتر میلگرد
سخن پایانی
در مقاله بالا سعی کردیم مطالبی در رابطه با تهاتر در صنعت ساختمان در اختیارتان قرار دهیم. همانطور که بیان شد تهاتر ساختمانی مزیت های بسیاری را در اختیار سازندگان قرار میدهد، از جمله اینکه به حفظ وجه نقد کمک میکند. ساخت یک ساختمان هزینه های بسیاری را در بر میگیرد از جمله تامین مواد و مصالح مورد نیاز جهت ساخت، یا انجام خدمات ساختمانی مختلف.
در این مواقع پیمانکاران میتوانند با استفاده از تهاتر در ازای دریافت مصالح مورد نیاز خود یک واحد ملک، آپارتمان، یک تکه زمین و … را واگذار نمایند. انتخاب موضوع مورد معامله باید طبق نیاز دو طرف انجام شود. امروزه نیز شاهد مراکز بسیاری هستیم که حاضر به انجام معاملات به صورت تهاتری می باشند.
No comment